Pakning af emner

Guide til opsætning af filer

Stine Shaughnessy avatar
Skrevet af Stine Shaughnessy
Opdateret over en uge siden

I denne artikel, kan du læse om, hvordan du mest hensigtsmæssigt pakker dine emner i dine filer.

I artiklen findes følgende overskrifter:

  • Afstand til kanten

  • Afstand mellem emner

  • Deling af linjer

Hos Cotter.dk regnes prisen på ordren ud fra en kombination af prisen på materialet og prisen på skæretiden. Prisen på materialet er fast, mens prisen på skæretiden kan variere. Læs mere om dette her: https://cotter.dk/pricing/. Det kan derfor være godt givet ud at pakke dine emner på så få plader materiale som muligt.

Når du skal pakke dine emner, kan det være en god ide, at have følgende på plads:

Afstand til kanten:

Den første hovedregel hos Cotter.dk er, at du skal holde dine emner 5mm indenfor den givne plade. Årsagen hertil er, at vi ikke kan garantere, at alle plader er helt lige rundt i kanten.

Afstand mellem emner:

Skal du pakke dine emner på en plade, er det vigtigt at have afstanden mellem emnerne in mente. Ligger dine emner for tæt, kan du risikere at stå tilbage med et utilfredsstillende resultat. Ligger emnerne for tæt på en akrylplade, kan emnerne smelte sammen, mens du på træmaterialerne kan risikere, at kanterne brændes unødigt.

For at komme dette til livs, har vi hos Cotter.dk en tommelfingerregel. Den lyder på, at du skal placere dine emner med en afstand mellem hinanden svarende til det valgte materiales tykkelse - samme regel gælder for linjerne i filen.
Et eksempel: Arbejder du med en plade i 4mm, skal afstanden mellem dine emner tilsvarende være 4mm.

Deling af linjer:

Skal du have flere emner med lige kanter, kan du spare både skæretid og penge, hvis du lægger dine emner, så de deler skærelinje. Når du deler linjer, skal du imidlertid passe på ikke at tage dobbeltlinjer. Dobbeltlinjer opstår, hvis du lægger to ens emner opad hinanden. Du skal i stedet fjerne den ene af linjerne, så der kun er én skærelinje. Har du brug for mere information om, hvordan du deler linjer, kan du læse mere om det her: https://cotter.dk/how_to/preparing-files-illustrator/

At dele linjer et et godt trick til at spare penge, men vær opmærksom på, at det bedste resultat oftest fås ved at lade hvert emne ligge hver for sig, med en minimum afstand på 3-5mm.

Sidder du stadig tilbage med spørgsmål til fine filer, skal du ikke tøve med at skrive til os på [email protected].

God fornøjelse!

Besvarede dette dit spørgsmål?